Recept 53, Kip met mango en pindasaus

Ingrediënten voor 2 personen:

150 gram rijst
2 stuks kipfilets
1 stuks mango niet te rijpe mango
½ l pindasaus uit een pot of een zakje
2 eetl. olie
1 scheutje citroensap
1 snufje zout en versgemalen peper

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de kipfilets in reepjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng de pindasaus desgewenst extra op smaak met wat citroensap, sojasaus en sambal.
Roerbak de reepjes kipfilet in de koekenpan bruin en gaar. Schep ze uit de pan en bestrooi ze met wat zout en peper. Houd ze afgedekt warm. Bak de mangoblokjes in het braadvet tot ze beginnen te kleuren. Bedruppel ze met wat citroensap. Schep de rijst op de borden. Verdeel er de kip en de saus over en schep daarop de mangoblokjes.
Tip:
U kunt de rijst ook achterwege laten en de kip met de mango en de pindasaus op een bedje van gemengde sla serveren. Op die manier hebt u een origineel en smakelijk voorafje of lunchhapje voor 4 personen.

Bron: www.boodschappen.nl