Gewokte runderreepjes met spitskool en broccoli

Ingrediënten voor 4 personen:

30 gram sap van Limoen
250 gram Rundvlees
400 gram Zilvervliesrijst
300 gram Broccoli
1 stukje Gemberwortel à 15 gram
2 eetlepels Olijfolie
500 gram Spitskool
1 eetlepel Ketjap manis

Bereiding:

Rasp de schil dun van de limoen en pers de vrucht uit.
Snijd het rundvlees in reepjes. Schep in een kom de runderreepjes om met 2 eetlepels limoensap.
Laat ze 5 minuten staan. 4. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de broccoli in ruim water in 3-4 minuten beetgaar.
Spoel de roosjes in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
Rasp de verse gember.
Verhit de olie in een wok en roerbak de runderreepjes met de gember 5-6 minuten.
Schep ze op een bord.
Verhit de olie in de wok. Roerbak de spitskool en de broccoli 2-3 minuten in dezelfde wok tot de spitskool begint te slinken.
Schep het vlees met de limoenrasp en de sojasaus en het resterende limoensap door de groenten en warm het gerecht nog 2-3 minuten door.
Serveer in wijde kommen met de rijst.