Loempiavellen

Ingrediënten voor de vellen:

300 g bloem
4 1/2 eetl maïzena
6 eieren, licht geklopt
1 eetl olie
5 dl ijskoud water

Bereiding:

Zeef de bloem, maïzena en het zout samen in een kom. Voeg de eieren en olie toe en klop er ongeveer 5 dl koud water door zodat er een glad beslag ontstaat, laat dit 30 min rusten. Laat een koeken pan of flensjes pan van 20 cm doorsnee heet worden. Bestrijk de pan licht in met een in olie gedoopt stuk keukenpapier. Giet met een pollepel zoveel beslag in de pan zodat de bodem bedekt is. Draai de pan snel zodat het beslag zich in een dun laagje verspreidt en giet overtollig beslag uit de pan. Laat circa 30 seconden tot 1 min op middelhoog vuur bakken tot het beslag gestold is en zich kleine blaasjes vormen. Keer het vel om en laat de andere kant een paar minuten bakken. De vellen mogen niet bruin! worden. Doe over op een bord en ga verder met de rest van het beslag. Voeg zo nodig meer olie toe. Leg een velletje bakpapier tussen de pannenkoekjes en wikkel ze losjes in folie. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Tip: in de toko kan je loempiavellen uit de diepvries kopen, deze besparen tijd maar zijn lang niet zo lekker als dat je ze zelf maakt. Je kan deze vellen 1 dag in de koelkast bewaren en ongeveer een maand in de diepvries (zie Recept 0846 voor de vulling van de loempia's).