Pittige Kokos-kipschotel

Ingrediënten voor 4 personen:

4 Tomaten
5 Spaanse Pepers
2 teentjes Knoflook
1 eetlepel Olijfolie
1 gram verse Koriander
3 eetlepels Azijn
1 gram Mosterdzaad, 1 gram
500 gram wilde Rijst
2 eetlepels Olijfolie
± 300 gram Kipfilet
2 Uien
1 zak Thaise groentemix
300 gram diepvries Doperwten
2 eetlepels Citroensap
400 gram Kokosmelk
1 snufje Peper

Bereiding:

Chilisaus:
Ontvel de tomaten en laat samen inkoken tot een gladde massa is ontstaan.
Snijd de Spaanse peper en ui fijn. Pel en pers de knoflook.
Fruit de Spaanse peper, ui en knoflook. Voeg het daarna toe aan de tomatenpuree.
Voeg de rest van de ingrediënten (azijn, koriander en mosterdzaad) toe en pureer tot een gladde massa.
Doe de saus heet in schoongemaakte hete potjes en sluit deze goed af.
Kokos-kipschotel:
Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing.
In een braadpan olie verhitten.
Kip in ca. 3 minuten rondom bruinbakken.
Snipper ondertussen de ui en laat deze enkele minuten meebakken.
Chilisaus en groentemix toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
Doperwten, citroensap en kokosmelk toevoegen.
Geheel ca. 5 minuten zacht laten koken.
Op smaak brengen met peper.
Serveren met de rijst.