Voor de bodem:
300 g tarwebiscuit met pure chocolade (Verkade Digestive Puur)
125 g boter (nee, geen margarine, boter = roomboter, niets anders)
Voor de vulling:
200 g monchou
75 g witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
250 ml slagroom
1 zakje klopvast
1 blik kersenvlaaivulling (Jonkerfris) |
Maal de koekjes fijn tot
paneermeel (niet tot stuifmeel). Laat de boter wat zachter worden en
kneed het daarna door de koekjes. Vet een bakblik in, bebloem het en
verdeel het mengsel over de bodem en duw goed aan. Zet het blik in
de koelkast.
Vulling:
Haal de monchou op tijd uit de koelkast, zodat hij iets zachter
wordt. Klop de slagroom (op 5 eetlepels na) stijf met de
vanillesuiker en klopvast. Prak de basterdsuiker door de monchou.
Als de monchou niet te massief meer is doe je er de 5 ongeklopte
lepels slagroom door en meng je het goed tot een homogeen mengsel.
Meng vervolgens de geklopte slagroom door de monchou en probeer het
mengsel zo luchtig mogelijk te houden. Stort dit op de koekbodem en
verdeel netjes zodat hij overal even dik is. Zet het blik even in de
koelkast om hem op te laten stijven. Vervolgens doe je de kersen
erover en laat je hem nog wat langer in de koelkast opstijven.
Bonus materiaal:
Kan je geen kersenvlaaivulling vinden: neem een gewone pot kersen
met vocht. Giet het vocht in een steelpan, breng aan de kook, haal
van het vuur en doe er 2 velletjes gelatine bij. Kersen erbij en
laten afkoelen. Vervolgens over de monchou storten zoals boven
beschreven.
Vanille-fanaten doen het zo: Snij een vanillepeul in de lengte
doormidden en doe deze met de slagroom in een steelpan. Laat dit
stoven op een heel laag pitje, gedurende 2 uur (langer mag ook).
Koel vervolgende de slagroom goed af in de koelkast, voordat je hem
gaat kloppen. Vanillesuiker heb je natuurlijk niet meer nodig zo.
De kuipjes “luchtige” Monchou van 200 g zijn makkelijker te
verwerken dan de in aluminium verpakte pakjes van 100 g. Hierdoor
wordt de taart wel minder stevig en zakt hij sneller uit…
Klopvast kan je weglaten, zeker als je de taart dezelfde dag nog op
eet.
|