Rijst-groente-vis:
Rijst bereiden volgens de aanwijzingen op verpakking.
Doperwtjes in ruim kokend water in ca. 10 min. gaarkoken.
De doperwtjes afgieten en terug in pan doen.
Ondertussen blaadjes van de munttakjes trekken.
De kleine blaadjes apart houden en grote in zeer smalle reepjes
snijden. Deze apart houden.
De bosuitjes, ook het groen, schuin in smalle ringen snijden.
Tilapia in stukjes snijden.
Olie in een koekenpan verhitten.
Hierin de tilapia bakken. Daarna de helft van de bosuitjes 2 min.
bakken. De helft van de taugé en alle muntreepjes 1 min. meebakken.
De doperwtjes hieraan toevoegen.
Naar smaak peper toevoegen.
De rest van de taugé, bosuitjes en muntblaadjes erdoor mengen.
De rijst over 4 borden verdelen.
Tilapia met dorperwtjes erop scheppen en met het taugémengsel
bestrooien.
Currysaus:
Schil de appel en snijd deze in blokjes, snipper de ui heel fijn.
Verhit de olie in een koekenpan.
Bak de appel en ui totdat de ui beetgaar is.
Voeg de crème fraîche toe.
Bestrooi het mengsel met de hot curry en roer goed.
Voeg een scheut water toe en laat dit al roerend aan de kook komen,
laat een 5 tal minuten doorpruttelen (roer af en toe!).
Giet het mengsel door een zeef. Pureer de restanten ui en appel dat
in de zeef achterblijft met een staafmixer zodat het vocht ervan
door de zeef kan en in de saus terecht komt.
Proef de saus. Indien te weinig curry kunt u altijd nog wat
toevoegen (roer dat er dan wel goed door). |