Papillot van kabeljauw met witloof, prei en fijne kruiden

Ingrediënten voor 4 personen:

1 wortel, 1 versnipperde sjalot, vloeibare boter, 2 dl witte wijn, ½ theel. versnipperde basilicum, ½ theel. versnipperde kervel, 300 g kabeljauwfilet, 1 witloofstronk, 2 prei, 1 tomaat, 1 stuk knolselder

Bereiding:

Snij een fijne julienne van de wortel, de prei en een weinig knolselderij.
Gaar de julienne in vloeibare boter op een klein vuurtje zonder te kleuren.
Pel de tomaat, snij in vier en verwijder de pitten.
Snij de rest van de prei in schuine repen van 2 cm dikte en stoof "al dente"  in vloeibare boter zonder te kleuren.
Snij het witloof en bereid op dezelfde manier als de prei.
Versnipper de sjalot. Verwarm de oven voor op 180ºC.
Neem 2 vel aluminiumpapier.
Smeer ze in met vloeibare boter en verdeel er de versnipperde sjalot over.
Schik de prei en het witloof op de sjalot.
Kruid met een weinig peper en zout.
Leg er dan vervolgens de kabeljauw op.
Kruid met peper en zout en de kruiden.
Leg hierop de julienne en de tomaat.
Giet in elke papillot 1 dl witte wijn en vouw dicht.
Laat gedurende 10 minuten garen in de oven.