Tandoorikip met Indiase rijst en komkommerraïta

Ingrediënten voor 4 personen:

4 kipfilets
tandooripasta
300 g droogkokende rijst
1 ui
2 teentjes knoflook
plantaardige olie
1 theelepel kerrie
300 g diepvriesdoperwten
peterselie
Voor de raïta:
1 komkommer
1 theelepel komijn
1,5 dl yoghurt
zout en versgemalen peper
citroensap

Bereiding:

Smeer de kipfilets rondom in met tandooripasta en laat deze 15 minuten
intrekken.
Kook de rijst volgens het voorschrift op de verpakking in ruim kokend water
beetgaar.
Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan en fruit de ui hierin met de knoflook
en de kerrie.
Doe de doperwten erbij, laat ze op laag vuur ontdooien en roer de gehakte
peterselie erdoor.
Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak de kipfilets hierin rondom
bruin; laat ze op laag vuur garen.
Schep de rist bij de uien en doperwten en laat alles goed doorwarmen.
Rasp voor de raïta de komkommer, roer de komijn en de yoghurt erdoor en breng
op smaak met zout, peper en citroensap.
Tandooripasta is een kruidig mengsel dat onder andere gember, tamarinde,
koriander, komijn en knoflook bevat.
Oorspronkelijk komt de naam van een oude kleioven die tandoor werd genoemd.
Het vlees werd daarin gelegd en door de klei kreeg het product een roodoranje
kleur.
De pasta zoals we die nu kennen, heeft natuurlijk niets meer met klei te
maken en bevat dan ook bepaalde kleurstoffen om hetzelfde effect te bereiken.

Voor straks eet lekker !