Smeer de kipfilets rondom
in met tandooripasta en laat deze 15 minuten
intrekken.
Kook de rijst volgens het voorschrift op de verpakking in ruim
kokend water
beetgaar.
Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan en fruit de ui hierin met de
knoflook
en de kerrie.
Doe de doperwten erbij, laat ze op laag vuur ontdooien en roer de
gehakte
peterselie erdoor.
Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak de kipfilets hierin
rondom
bruin; laat ze op laag vuur garen.
Schep de rist bij de uien en doperwten en laat alles goed
doorwarmen.
Rasp voor de raïta de komkommer, roer de komijn en de yoghurt erdoor
en breng
op smaak met zout, peper en citroensap.
Tandooripasta is een kruidig mengsel dat onder andere gember,
tamarinde,
koriander, komijn en knoflook bevat.
Oorspronkelijk komt de naam van een oude kleioven die tandoor werd
genoemd.
Het vlees werd daarin gelegd en door de klei kreeg het product een
roodoranje
kleur.
De pasta zoals we die nu kennen, heeft natuurlijk niets meer met
klei te
maken en bevat dan ook bepaalde kleurstoffen om hetzelfde effect te
bereiken.
|