Dalai lam

Ingrediënten voor 4 personen:

750 g mager lamsvlees
2 uien
2 teentjes knoflook
1 Spaanse peper
3 centimeter verse gemberwortel
2 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 eetlepel gemalen geelwortel (kurkuma)
1 theelepel gemalen kardamom
125 ml yoghurt
1,5 eetlepel maïzena
2 eetlepels fijngehakt korianderblad of peterselie

Bereiding:

Snijd het lamsvlees in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook, snijd de
peper in smalle reepjes en rasp de gemberwortel of snijd hem fijn.
Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin.
Voeg de ui, de knoflook, de peper, de gember en de overige kruiden toe en
roerbak dit alles 3 minuten. Schenk zoveel water in de pan dat het vlees
onderstaat en laat het met een deksel erop 1-1,5 uur stoven.
Roer de yoghurt met de maïzena glad. Schenk het mengsel al roerend bij het
vlees en bind het stoofvocht. Voeg naar smaak zout en peper toe en strooi de
koriander over het gerecht.
Geef er rijst bij en mango chutney.
Appel/rozijnen: Stoof de laatste 15 minuten 50 g. gele rozijnen mee en partjes
appel.
Makkie: Gebruik een currypasta in plaats van alle specerijen en kruiden.
Kipversie: Maak kip-curry op dezelfde manier maar laat de kip 20 minuten
stoven.

Bron: De recepten van de KNORR kookflop, verse 2.0.