In de oven gestoofde runderlappen

Ingrediënten voor 4 personen:

4 runderlappen á 100 g
2 eetlepels wijnazijn
1 teentje knoflook
peper
Zout
40 g bloem
50 g boter
100 g zilveruitjes
150 g spekblokjes
200 g kleine champignons
6 dl bouillon
1 laurierblad
stukje prei
mespunt gedroogde tijm
peterselie

Bereiding:

Leg het vlees in een ondiepe schaal en bedruppel het met de azijn.
Pers de knoflook erboven uit en bestrooi het vlees met peper en zout.
Laat de schaal enkele uren staan en draai de lappen af en toe om.
Dep ze dan droog en bestrooi ze met de bloem.
Smelt de boter in een ovenschaal, bak het vlees daarin rondom bruin en neem het dan uit de schaal.
Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg ze met de spekblokjes en de champignons bij de boter.
Fruit ze in enkele minuten lichtbruin.
Schenk dan de bouillon in de schaal, roer de aanbaksels los en breng het geheel aan de kook.
Voeg het vlees, de laurier,de tomatenpuree, het stukje prei en de tijm toe, sluit de pan goed af en laat het vlees in een op 175ºC voorverwarmde oven in 1 1/2-2 uur gaar stoven.
Neem de laurier en de prei uit de schaal en voeg evt. nog wat peper en zout toe
Bestrooi het gerecht met peterselie.