Hollandse gebakken biefstuk met gevulde aardappelen en gemengde tuingroenten

Ingrediënten voor 4 personen:

8 grote aardappelen van ongeveer dezelfde grootte
1 ei
75 g geraspte Goudse kaas
3 eetlepels geknipte bieslook
1/2 dl slankroom
200 g peultjes
400 g kleine worteltjes (bos)
1 koolrabi
4 dikke kogel- of ossehaasbiefstukken van ca. 125 g
50 g bakboter
1 zakje Hollandaise saus
1 sjalotje
dragon
peterselie
kervel
cayennepeper
zout
peper
paprikapoeder

Bereiding:

Boen de aardappelen schoon, kook ze in de schil 15 minuten, halveer ze in de lengte en lepel ze uit.
Vermeng het kruim met het ei, de geraspte kaas, zout, peper, paprikapoeder, bieslook en room en schep dit in een spuitzak.
Spuit acht lege aardappelhelften op met de puree en leg ze in een ovenschaal.
Haal de peultjes af, snijd van de worteltjes het groen (laat de aanzet eraan) en schrap ze schoon.
Snijd de koolrabi in dikke reepjes.
Bak de worteltjes en de koolrabi al omscheppend kort in 1 eetlepel boter met 1 theelepel suiker en stoof ze met 2 dl water in 20 minuten zachtjes gaar.
Voeg na 12 minuten de peultjes toe.
Bestrooi de kogelbiefstukjes met zout en peper uit de molen.
Verhit in een koekenpan met vlakke bodem de bakboter en bak hierin op halfhoog vuur de biefstukken, onder regelmatig verschuiven, aan beide kanten 3-4 minuten (of nog wat meer doorbakken).
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op het pakje.
Snipper het sjalotje, fruit het in wat biefstukvet en breng het met 3 eetlepels groene kruiden, peper en cayenne op smaak.