Boen de aardappelen
schoon, kook ze in de schil 15 minuten, halveer ze in de lengte en
lepel ze uit.
Vermeng het kruim met het ei, de geraspte kaas, zout, peper,
paprikapoeder, bieslook en room en schep dit in een spuitzak.
Spuit acht lege aardappelhelften op met de puree en leg ze in een
ovenschaal.
Haal de peultjes af, snijd van de worteltjes het groen (laat de
aanzet eraan) en schrap ze schoon.
Snijd de koolrabi in dikke reepjes.
Bak de worteltjes en de koolrabi al omscheppend kort in 1 eetlepel
boter met 1 theelepel suiker en stoof ze met 2 dl water in 20
minuten zachtjes gaar.
Voeg na 12 minuten de peultjes toe.
Bestrooi de kogelbiefstukjes met zout en peper uit de molen.
Verhit in een koekenpan met vlakke bodem de bakboter en bak hierin
op halfhoog vuur de biefstukken, onder regelmatig verschuiven, aan
beide kanten 3-4 minuten (of nog wat meer doorbakken).
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op het pakje.
Snipper het sjalotje, fruit het in wat biefstukvet en breng het met
3 eetlepels groene kruiden, peper en cayenne op smaak. |