Champignon-ham taart

Ingrediënten voor 4 personen:

1 theelepel olie, 1 ui, 500 gram champignons, 250 gram hamblokjes, 6 plakjes bladerdeeg, 4 eieren, scheutje magere melk, zout, peper, wat kruidenmix

Bereiding:

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Pel de ui en snipper deze. Snijd de champignons in plakjes. Scheid 1 ei en houd een halve dooier apart. Meng de dooier met een drupje melk. Meng de rest van het ei met de andere eieren en een scheutje melk. Doe een drupje olie in een koekenpan en bak hierin de ui en champignon. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een flinke lap. Vet de ovenschaal in met de resterende olie en bekleed met bladerdeeg. Snijd de overtollige stukken weg en rol dit uit tot een lap die de ovenschaal kan bedekken. Bak de champignons tot het vocht van de champignons is verdampt. Neem van het vuur en kruid met zout, peper en wat kruidenmix naar smaak. Laat even koelen. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg in de ovenschaal. Meng de ham door het champignonmengsel en verdeel het over de bodem van de ovenschaal. Klop het eiermengsel nog even los en giet het over het champignon-ham mengsel. Dek het geheel af met een lap bladerdeeg en vouw de randen bladerdeeg in de ovenschaal erover. Besmeer met dooier/melk mengsel. Plaats 30 minuten in het midden van de oven bij 175ºC.