4 kalfsschnitzels
peper, zout, 1 losgeklopt ei, paneermeel, 6 cl olijfolie, 200 gram
spaghetti, 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, 1,5 eetlepel verse
peterselie, 1,5 eetlepel verse basilicum
VOOR DE SAUS:
6 cl olijfolie, 1 ui, 2 teentjes knoflook,
1 eetlepel verse peterselie, 2 eetlepels kappertjes, 15 cl droge,
witte wijn, 20 cl kippenbouillon, 1 theelepel limoensap, zout |
Verhit 6 cl olijfolie in
een pan en fruit hierin de ragfijn gesneden ui en knoflook. Voeg de
witte wijn toe en de kippenbouillon. Breng het geheel aan de kook en
laat tot 2/3 indampen; af en toe doorroeren. Voeg de kappertjes toe
en laat 3 min. mee koken. Roer de fijngehakte peterselie door de
saus en het limoensap en breng op smaak met eventueel nog wat zout.
Kook ondertussen de spaghetti gaar en bereid de kalfsschnitzels als
volgt.
Wrijf de schnitzels aan beide zijden in met een weinig zout en witte
peper. Wentel ze allereerst door het losgeklopte ei en vervolgens
door het paneermeel. Klop het overtollige paneermeel er voorzichtig
van af. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak op een niet te
hoog vuur de schnitzels aan beide zijden bruin in 2 x 5 minuten. Leg
de schnitzels op 4 voorverwarmde, grote, platte borden. Roer 2
eetlepels olijfolie, een snuifje zout en peper, 1,5 eetlepel
fijngehakte peterselie en basilicum en de Parmezaanse kaas door de
spaghetti en schep op de borden, naast de schnitzels. Giet de groene
saus over de spaghetti en de schnitzel. Schenk er een glas droge,
witte Italiaanse wijn bij.
|