1-2 eetlepels
mierikswortel (potje)
120 g boter
1 ui, in stukken
4 wortelen, in stukken
3 preien in stukken
1 stengel bleekselderij, in plakjes
1/2 knolselderij, in blokjes
3 liter runderbouillon (van tablet)
4 biefstukken van de haas … 120 g (niet platgeslagen)
2 eetlepels bloem
extra nodig: keukentouw |
VOORBEREIDEN:
mierikswortel door 100 g zachte boter roeren. Op plastic-
folie scheppen en rolletje ervan vormen. In koelkast laten
opstijven. In
rest van boter alle groenten ± 5 minuten zacht bakken. Bouillon
toevoegen en aan de kook brengen. ± 20 minuten zachtjes laten koken.
Groenten
eruit scheppen en bewaren.
Biefstukken met bloem bestuiven. Rondom zijkant van vlees stukje
touw
strak vastbinden, aan ‚‚n kant touw lang laten (biefstukken worden
later
in bouillon gehangen).
BEREIDEN: Lange pollepel over pan leggen. Touwtjes aan pollepel
vastbinden zodat biefstukjes in bouillon hangen, maar bodem niet
raken. Vlees
tegen de kook aan in ± 8 minuten rood of in ± 10 minuten medium
pocheren. Ondertussen groenten in een beetje boter opwarmen. |