Penang Gai - penang kip curry

Ingrediënten voor 4 personen:

250 g kipfilet
125 ml kokosmelk
4 teentjes knoflook
3 eetl *penang curry pasta
2 eetl. vissaus (nam pla)
1/2 theel. palmsuiker
3 jeruk purut / kaffir lime blaadjes
13 Thaise basilicum blaadjes

Bereiding:

Snijd de kip in stukjes en snijd de jeruk purut en de basilicum ragfijn. Hak de knoflook fijn. Verhit een wok en voeg de kokosmelk toe. Dan de curry pasta toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat de olie vrijkomt. Vervolgens de kip, de knoflook, de vissaus en de palmsuiker toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt. Voeg dan de jeruk purut en de basilicum toe en bak dit kort mee.

*Panang currypasta
Is matig scherp en licht gezoet, met vleugjes chili, sjalot, citroen gras en kardamom.
Ingrediënten: water, rietsuiker, rode Spaanse peper (13%), verse citroengras, knoflook, sjalot, zout, vissaus (ansjovisextract, zout, suiker), verse kaffir limoen, specerijen (korianderzaad, komijn, laurier, kardamom), verse galgant, voedingszuur: citroenzuur.
Kan sporen bevatten van aardnoot, noten en sesamzaad.


Er zijn 4 varianten verkrijgbaar :


Groene-currypasta
Rode-currypasta
Gele-currypasta
Panang currypasta