Paddenstoelenstoofpot

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g gemengde paddenstoelen
1 grote ui
1/2 kleine komkommer
4 grote tomaten
4 eetlepels boter
500 g rundergehakt
peper, zout
1 eetlepel marjolein
1/8 liter hete vleesbouillon
1 dl droge witte wijn
peterselie
3 eetlepels zure room

Bereiding:

Maak de paddenstoelen schoon, was ze, leg ze op keukenpapier te drogen en snijd
ze in niet te dunne schijfjes.
Pel de ui en hak hem fijn.
Schil de komkommer en snijd hem in blokjes.
Pel de tomaten en snijd ze klein.
Verhit in een pan de boter en fruit de ui daarin glazig.
Doe de paddenstoelen erbij en stoof ze 2 minuten mee.
Roer de tomaten erdoor.
Maak het gehakt los met een vork en doe het met de komkommer in de pan.
Voeg zout, peper en marjolein toe en roer alles goed om.
Giet de bouillon en de wijn er bij beetjes bij en laat het gerecht, af en toe
roerend, 12-15 minuten pruttelen.
Roer er, als de paddenstoelen zacht zijn, de room door.
Hak de peterselie fijn en strooi die voor het serveren over het gerecht.

Voor straks eet lekker !