Tournedos Stroganoff

Ingrediënten voor 4 personen:

4 hoge biefstukjes van de haas
zout, peper
50 g + 1 eetlepel boter
20 g gerookt mager spek
1 ui, gesnipperd
5 champignons, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
1/2 eetlepel tomatenpuree
1/2 eetlepel paprikapoeder (mild)
35 cl (1 borrelglaasje) vodka
1/2 liter slagroom
cayennepeper

Bereiding:

Vlees bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter verhitten. Vlees
op hoog vuur in ± 4 minuten bakken, halverwege keren. Uit pan nemen en
in aluminiumfolie warm houden. Bakvet uit pan schenken. In zelfde pan 1
eetlepel boter verhitten. Spekjes in ± 8 minuten lichtbruin bakken. Ui,
champignons en knoflook toevoegen en ± 5 minuten meebakken. Tomatenpuree
± 3 minuten meebakken. Paprikapoeder, vodka en slagroom toevoegen. Op
laag vuur laten inkoken tot dunne saus. Op smaak brengen met zout en
cayennepeper. Overdoen in sauskom.
Serveren met risotto met doperwten en maïs.

Voor straks eet lekker !