Groene salade

Ingrediënten voor 4 personen:

1 Hollandse kropsla
1 middelgrote witte ui, 100 gram prinsessenboontjes
0,5 komkommer, 1 groene paprika, 50 gram kappertjes, 12 groene olijven, 1 eetlepel gehakte verse peterselie, 2 hard gekookte eieren
VOOR DE DRESSING:
10 cl olijfolie, 5 cl ciderazijn
enkele druppels limoensap, 1 theelepel honing, 0,5 eetlepel gehakte selderij, zout, peper

Bereiding:

Maak de prinsessenboontjes schoon en snijd ze in stukjes van ca. 3 cm. Laat ze in een pannetje met wat water beetgaar worden in ca. 10 minuten. Giet ze af en laat ze in de koelkast volledig afkoelen. Kook de eieren hard en laat ze volledig afkoelen in de koelkast. Scheur de bladeren van de kropsla, verwijder de harde stronken en nerven, was de sla en slinger hem droog in de slacentrifuge. Doe in een grote slakom. Pel de ui, snijd hem in ragfijne snippers en voeg toe. Voeg de koude prinsessenboontjes toe. Schil de komkommer, snijd ze in blokjes van ca. 1,5 cm en voeg toe. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de paprika, snijd hem in kleine stukjes en voeg toe. Voeg de kappertjes toe. Verwijder de pitten uit de olijven, snijd ze in vieren en voeg ze toe. Voeg de gehakte peterselie toe en meng de salade goed door elkaar. Doe alle ingrediënten voor de dressing in de shaker en schud stevig gedurende 30 seconden. Verdeel de salade over 4 borden. Besprenkel de salade royaal met de dressing. Snijd de eieren in 4 parten en leg op elk bord 2 parten. Bestrooi de eieren lichtjes met zout.
Meteen opdienen, dan zijn alle ingrediënten nog vers en stevig.
Serveer o.a. bij Köfte met yoghurt-muntsaus (Recept 0653).