Strijk de varkensfilet in
met mosterd.
Kruid met peper en zout en braad even aan in boter, tot het haasje
goudbruin gekleurd is.
Laat afkoelen.
Meng ondertussen het gehakt met 1 ei, de cognac, de fijngehakte
kruiden, de rozemarijn, de tijm en de knoflook tot een vulling.
Breng op smaak met peper en zout.
Rol het bladerdeeg uit op een dikte van 0.5 cm in een lap van 30 X
30 cm.
Leg het deeg op een lichtjes met boter ingestreken bakplaat en smeer
in met het losgeklopt eiwit.
Verdeel de helft van de vulling over de ene helft van het
bladerdeeg.
Leg de afgekoelde varkensfilet er bovenop en dek toe met de andere
helft van de vulling.
Maak de randen en de zijkanten vochtig en druk zeer goed aan.
Van de deegrestjes maakt u een garnituurtje dat u op het deeg legt.
Prik hier en daar in, zodat de stoom tijdens het bakken kan
ontsnappen.
Strijk het pakketje in met eigeel en plaats onderaan in de
voorverwarmde oven (180ºC.) gedurende 40 minuten.
Laat afkoelen en schik het vlees en het garnituur in een lunchbox .
Dien op in zijn geheel of in plakken op een bedje van gemengde sla
en koude aardappeltjes in vinaigrette, waarover u gehakte peterselie
strooit.
Schenk hierbij een rode wijn.
|