Begin met de metalen bak
en een lepel in de vriezer te zetten, deze moeten goed koud zijn
zodat het ijs straks direct bevriest.
Pureer de bosbessen, met de hand, met een blender, door een zeef.
Los de suiker op in de aardbeienpuree (hard roeren).
Week de gelatine in koud water.
Klop de eidooiers los met een klein beetje slagroom, voorzichtig
verwarmen en dan de rest van de slagroom toevoegen, flink roeren,
niet laten koken! Gelatineblaadje uitknijpen en bij de warme
slagroom/ei-vla voegen slagroom/ei/gelatine-vla bij de aardbeien/suiker-puree
voegen.
Dit helemaal laten afkoelen, in de koelkast Dan dit in de metalen
bak in de vriezer doen.
Elk half uur de massa goed doorroeren met de koude lepel, vooral
alles goed van de zijkant schrapen.
Na ± anderhalf uur is het softijs na een uur of drie is het heerlijk
schepijs.
Luchtdicht bewaren in de vriezer waarbij zo weinig mogelijk lucht
bij het zit (kortom: in een passende tupperware bak).
|