Snijd de geschilde
aardappelen en de geschrapte wortelen in blokjes. Snijd het
lichtgekleurde deel van de schoongemaakte prei in ringen. Breng de
groenten met een laagje water en wat zout aan de kook en laat in
circa 15 minuten gaar koken. Giet af en pureer grof met een stamper.
Roer een scheutje melk door de puree en breng op smaak met wat zout
en peper. Snipper intussen de uien en de knoflook.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de olie in een pan en laat het
spek en de ui bakken tot de ui begint te kleuren. Laat de knoflook
kort meebakken. Voeg het gehakt toe en laat bakken tot de rauwe
kleur verdwenen is. Voeg de barbecuesaus toe en laat met het deksel
op de pan circa 5 minuten stoven. Voeg de bonen in tomatensaus toe
en laat nog circa 10 minuten stoven. Schep het gehakt met de bonen
in een ovenschaal. Schep er de puree op en bestrooi met het
paneermeel en de geraspte kaas. Zet de schaal circa 20 minuten in de
voorverwarmde oven, tot er een mooi korstje op zit. Zet de
barbecuesaus en de tomatenketchup op tafel.
Tip:
Vervang het kalkoengehakt desgewenst door rundergehakt of half om
half-gehakt.
|