Breng de rijst met het
water en wat zout in een pan aan de kook. Draai de hittebron laag,
leg een deksel op de pan en laat de rijst ca. 20 minuten zachtjes
koken tot hij gaar en droog is. Vermeng in een kom 1 eetlepel van de
sojasaus met de maïzena,
de suiker en wat zout en peper. Schep de garnalen door het mengsel
en laat ze 10
minuten marineren. Verhit de olie in een pan en bak hierin de
garnalen onder
voortdurend omscheppen 2 minuten. Voeg de plakjes champignon en de
doperwtjes
toe en bak alles onder voortdurend omscheppen 2 minuten. Schep de
gare rijst door
het garnalenmengsel. Voeg de rest van de sojasaus toe en bak het
gerecht onder
voortdurend omscheppen 4 minuten. Klop de eieren los in een kommetje
en roer ze
door de rijst tot ze zijn gestold. Serveer het gerecht bestrooid met
de fijngehakte
lenteuitjes. |