Lintmacaroni met gemengde vissaus

Ingrediënten voor 4 personen:

300 g eierlintmacaroni (Buitoni)
1 jonge prei
2 stengels bleekselderij
een paar worteltjes
2 eetlepels bakboter
250 g schelvisfilet
125 g zalmforelfilet
125 g gekookte mosselen
75 g Noorse garnalen
1/2 pot visfond
1 dl droge witte wijn
1/8 liter crème fraîche
zout, peper, paprikapoeder
dille
1 zakje Deense Mozzarella of geraspte, heel jonge kaas

Bereiding:

Snijd de prei in ringen, de bleekselderij in boogjes en de worteltjes in reepjes en fruit ze in de boter.
Snijd de visfilet in mooie stukjes en schep die bij de groenten.
Voeg de fond toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
Schep de groenten en de vis uit de pan en laat de bouillon met de wijn tot de helft inkoken.
Kook intussen de lintmacaroni in ruim kokend water met wat zout 9 minuten, laat op een zeef kort uitlekken, doe de pasta terug in de pan en schud om met een klontje boter of een lepel (olijf)olie.
Roer de crème fraîche bij de saus en laat die tot sausdikte inkoken.
Voeg de visstukjes, de groenten, mosselen en garnalen weer toe en laat nog 2 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met zout, peper, een snufje paprikapoeder en de dille.
Serveer met Mozzarella of jonge kaas.