Recept 55, Runderstoofpotje met tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen (tussen haakjes voor 2 personen):

250 gram Runderstooflapjes (125)
2 eetlepels Zonnebloemolie (1)
1 theelepel Paprikapoeder (½)
3 theelepels verse Peper (1½)
halve theelepel Cayennepeper (beetje)
2 teentjes Knoflook (1)
5 Tomaten (3)
2 Uien (1)
1 gele Paprika (½)
1 groene Paprika (½)
1 rode Paprika (½)
2 eetlepels Bloem (1)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150ºC.
Snijd de runderstooflapjes in blokjes.
Meng voor de marinade de zonnebloemolie, paprikapoeder,peper, cayennepeper en de gesneden knoflook door elkaar.
Vermeng het vlees met de marinade en laat de marinade in de koelkast 30-60 minuten intrekken.
Ontvel de tomaten: kerf ze in met een mes en dompel ze in kokend water.
Het vel laat zich er dan makkelijk van af trekken.
Stamp de tomaten daarna fijn tot een puree/saus.
Snijd de uien en de paprika's in blokjes.
Braad het gemarineerde vlees kort aan in de pan samen met de uien en de paprika's (margarine of olie toevoegen is niet nodig).
Voeg dan de bloem toe en bak de bloem even mee.
Voeg de tomatenpuree/saus toe aan het vlees, de uien en de paprika's.
Haal de pan van het vuur en laat het gerecht in een dichte pan 3 uur stoven in de oven.
Serveer het gerecht met (zilvervlies)rijst of pasta.
Variatie/suggestie:
- ook lekker met verse blaadjes basilicum of een laurierblad,
Tip: voor het beste resultaat kunt u de stooflapjes een dag van tevoren al marineren en zolang afgedekt in de koelkast bewaren voor gebruik.