500 gram
kalfsgoulashvlees
1 liter water
1 kleine ui, in grove stukken gesneden
1/2 winterwortel, in grove stukken gesneden
1 kruidnagel
1 laurierblad
6 witte peperkorrels, gekneusd
1 eetlepel boter
200 g champignons, in plakjes gesneden
2 dl roomsaus of blanke saus (pakje)
1/8 (slag)room of kookroom
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
zout en peper uit de molen |
Breng het water aan de
kook met de ui, winterwortel, kruidnagel, gekneusde peperkorrels en
het laurierblad. Voeg het kalfsgoulashvlees toe en kook alles in ca.
1 uur zachtjes gaar. Neem het goulashvlees uit de pan en zeef de
bouillon.
Verwarm de boter in een pan met anti-aanbaklaag en bak hierin de
plakjes champignons.
Maak de roomsaus volgens de verpakking maar gebruik in plaats van
water, de gezeefde bouillon. Voeg room, de gebakken champignons, het
gare goulashvlees en gehakte peterselie toe. Breng het geheel met
zout en peper op smaak en kook alles nog enkele minuten zachtjes
door.
Lekker met witte rijst en maïs met doperwten. |