Boeuf stroganoff

Ingrediënten voor 4 personen:

4 tournedos van 150 gram
1 klontje boter
50 gram gesnipperde ui
50 gram gesnipperde champignons
0,5 gesnipperde rode paprika
0,5 gesnipperde groene paprika
2 teentjes knoflook
1 borrelglaasje wodka
1 borrelglaasje Madeira
1 afgestreken theelepel paprikapoeder
2 deciliter tomatenketchup
1,5 liter slagroom
4 druppels tabasco
peper
zout

Bereiding:

Boter in de pan en de uitjes glazig fruiten. Dan de champignons en de paprika meebakken tot het geheel redelijk gaar is. Vuur laag zetten en dan de knoflook erbij (mag niet verbranden). Alles regelmatig roeren.
Flamberen:
De pan van het vuur nemen, de wodka erbij doen en er een vuurtje bijhouden. Pan weer op het vuur en van buiten naar binnen roeren zodat de vlammen doven.
Zodra de vlammen weg zijn de Madeira erbij doen. Vervolgens de ketchup, de paprikapoeder en zout en peper erbij doen en doorroeren.
De tabasco en de slagroom erbij doen en nog 15 minuten heel zachtjes laten inkoken (regelmatig roeren).
Ondertussen de tournedos bakken of grillen.
Het vlees serveren met een royale lepel saus en klassiek serveren met rijst.