300 g Lassie Pandanrijst
(pak, 400 g)
zout, peper
1 eetlepel kerrie
1 verse ananas
2 eetlepels olie
2 sjalotjes, fijngesneden
1 teentje knoflook
1 rode paprika in reepjes
75 g blanke rozijnen
75 g ongezouten cashewnoten
1½ dl kokosmelk (blik)
voor de garnering:
1 rode, groene en gele paprika in ringen
1/2 krop sla |
Kook de rijst in water
met 1 theelepel zout en de kerrie volgens de gebruiksaanwijzing gaar
en laat ± 15 minuten afkoelen.
Halveer de ananas in lengte (laat de bladeren eraan!), snijd de kern
uit het
vruchtvlees, steek het vruchtvlees uit de schil en snijd het in
kleine
stukjes (bewaar de schil).
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Verhit de olie in een wok en bak hierin de sjalotjes, knoflook en
paprika ±
3 minuten zachtjes.
Schep de rijst er in delen door en roerbak ± 5 minuten.
Schep er de ananas, rozijnen en noten door.
Warm de kokosmelk mee.
Breng de rijst op smaak met zout en peper.
Schep de rijst in de lege ananas, omwikkel de ananasbladeren met
aluminium-
folie en zet hem op een bakplaat.
Laat de ananas in het midden van de oven in ± 15 minuten goed warm
worden.
Vermeng de paprikaringen en schik ze met de sla op een schaal.
Zet de gevulde ananashelften erop. |