Rijst met pinda's en kokos

Ingrediënten voor 4 personen:

1 prei
1/2 rode peper
1 teentje knoflook
200 g langkorrelrijst
3 eetlepels slaolie
2 theelepels kerriepoeder
75 g ongezouten pinda's
4 eetlepels geraspte kokos
2 eetlepels fijngehakte selderijblad of koriander

Bereiding:

Snijd de prei in zeer smalle ringen en hak de rode peper en de knoflook fijn.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak de prei met de rode peper,
de knoflook en het kerriepoeder hierin op hoog vuur 2 minuten.
Verhit de rest van de olie in een andere pan en bak de pinda's met de kokos
hierin omscheppend 2 minuten op matig vuur.
Meng de gare rijst met het preimengsel en het kokosmengsel en roer de
selderij erdoor.

Voor straks eet lekker !