Doe het gehakt in een
schaal en meng er het paneermeel, het ei, de uitgeperste
knoflook, de komijn, peper, zout en de gehaktkruiden door.
Verdeel het gehakt in ballen.
Snijd evenveel blokjes kaas, druk die in de gehaktballen en draai ze
rond.
Smelt de boter in een pan en braad de gehaktballen, onder af en toe
keren, in
± 10 minuten bruin.
Tip: Druk de gehaktballen na het ronddraaien aan beide kanten plat,
zodat ze
niet kunnen wegrollen.
Doe er na ± 10 minuten 1 kopje water bij en zet de pan op laag vuur.
Na ± een kwartier kunt u de gehaktballen eten met mosterd of
mayonaise.
Variatie:
Doe bij de bereiding ook nog een fijngesnipperde ui door het gehakt.
Doe er bij de bereiding een theelepel sambal oelek door.
Voordat de blokjes kaas in het rauwe gehakt gaan, kunt u ze met een
plakje
ham omwikkelen. |