Aubergines gevuld met gehakt |
Ingrediėnten voor 4 personen: |
2 aubergines, 1 eetl. boter of margarine, ½ l water of bouillon, peper, zout, 1 fijngesneden ui, ¼ rode paprika, ¼ groene paprika, 1 fijngesneden teentje knoflook, 1 theel. paprikapoeder, 1 theel. gedroogde oregano, 1 mespuntje nootmuskaat, 200 g rundergehakt, 1 eetl. tomatenpuree, 100 g geraspte Parmezaanse kaas, waterkers en kerstomaatjes voor de garnering |
Bereiding: |
Was de aubergines,
verwijder de steel en kroon en snijd ze overlangs doormidden. Smoor
de aubergines in water of bouillon en boter ca. 10 min. tot het
vruchtvlees enigszins zacht is geworden. Hol daarna de
auberginehelften met een lepel uit, bestrooi ze met peper en zout en
plaats ze in een beboterde ovenschaal. Snijd het verwijderde
vruchtvlees in kleine blokjes en smoor deze in een beetje smoorvocht
van de aubergines samen met de ui, paprika en knoflook. Bak in de
tussentijd het gehakt rul en kruid het met peper, zout, oregano,
paprikapoeder en nootmuskaat. Voeg vervolgens de tomatenpuree en het
aubergine-groentemengsel toe en laat het geheel even smoren. Vul
daarna de auberginehelften met het mengsel en bestrooi deze ruim met
Parmezaanse kaas. Plaats de schaal vervolgens in een voorverwarmde
oven op 200°C. en bak de aubergines in ca. 30 min. goudbruin en
gaar. Verdeel de aubergines over de borden en garneer met waterkers
en kerstomaatjes.
|