Macaroni met spek á la Ed uit de oven.

Ingrediënten voor 4 personen:

250 g mager spek (blokjes), 200 g macaroni (elleboog), 75 g geraspte belegen kaas, 200 g doperwten uit blik, boter
Ingrediënten voor de saus:
20 g roomboter, 20 g bloem, 1 eierdooier, 1 theel. citroensap, 2 dl. melk, zout, fijngesneden peterselie, peper

Bereiding:

De macaroni koken met wat zout in 8 á 10 min. en laten uitlekken. de spekjes met wat boter in een koekenpan lekker bruin bakken, en van het vuur halen, om later weer te gebruiken. Ondertussen de oven voorverwarmen op 200ºC, beboter een ovenschaal en doe de macaroni met de spekjes in de schaal, ook kunnen de doperwten erbij (zonder het nat). Strooi de kaas er over en laat de schotel in ± 20 min. goudgeel en warm worden.
De saus maken:
De roomboter smelten op een laag vuur, bloem erbij doen, goed blijven roeren en scheutje voor scheutje de melk erdoor doen. Even laten door koken. Op smaak brengen met zout, peper, citroensap en wat peterselie. Goed roeren. De saus vermengen met de geklopte eierdooier, die met wat saus is voorverwarmd. Ondertussen is de ovenschotel klaar en kan het gerecht uit de oven op tafel. De macaroni op de borden doen, en daar over de saus serveren.