Spinazie Ricottataart

Ingrediënten voor 4 personen:

1 ui
1 teentje knoflook
600 gram spinazie
basilicum
250 gram Ricotta
50 gram geraspte kaas
1 ei
nootmuskaat
zout
peper
Bladerdeeg voor hartige taart

Bereiding:

Bak in de hete olie op een middelhoog vuur 1 gesneden ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is. Voeg dan beetje bij beetje 600 gram spinazie toe en roerbak dit mee tot het geslonken is. Voeg dan 2 eetlepels fijngehakte basilicum toe. Haal het van het vuur af en roer door de spinazie 250 gram ricotta, 50 gram geraspte kaas, 1 geklutst ei en breng het op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Beleg een lage ingevette taartvorm met bladerdeeg voor hartige taart, prik gaatjes in de bodem en schep dan het spinazie-ricotta mengsel in de taartvorm. Strooi er nog wat extra geraspte kaas over en zet de taartvorm nu in de voorverwarmde oven op 200ºC. voor ongeveer 25 minuten.

Voor straks eet lekker !