Kaastaart met spek en uien

Ingrediënten voor 12 personen:

2/3 kop cracker-kruimels
1/3 kop fijngehakte walnoten
2 el boter
8 repen spek
1/2 kop gehakte uien
1 el spekvet
700 g roomkaas
3 losgeklopte eieren
1/2 tl cayennepeper
1/4 tl lookpoeder
Een takje peterselie
Geraspte wortel
Wortelkrullen
(1 kop = 240 ml)

Bereiding:

Meng crackerkruimels met walnoten en boter.
Breng het mengsel gelijkmatig op de bodem van een springvorm aan, duw goed. aan en bak gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180ºC.
Laat afkoelen.
Bak het spek knapperig en verkruimel het.
Sauteer de ui in het spekvet tot hij glazig is; houd apart.
Klop de roomkaas op.
Voeg eieren, lookpoeder en cayennepeper toe.
Roer glad.
Voeg spek en uien toe.
Giet het mengsel in de springvorm.
Strijk het glad.
Bak 45-60 min.
Laat volledig afkoelen.
Bedek met plastic en bewaar in de koelkast.
Haal hem juist voor het opdienen uit de springvorm.
Garneer met een cirkel van geraspte wortel.
Leg in het midden een wortelkrul en een takje peterselie.
Dien op met crackers.