Verdeel de bloemkool in
hele kleine stukjes van ca. 1 cm. Kook deze gaar
in lichtgezouten water en verfris ze vervolgens onder de koude
kraan.
Laat ze goed uitlekken. Wentel de zalmstukjes in 1/2 dl olijfolie en
schik ze vervolgens met de velkant naar boven op een ovenplaat.
Kruid
met peper en zout. Vermeng de bloemkool met de bieslook en vul 4
cilindervormige buisjes (of servetringen) met deze bereiding. Schik
er 5
hazelnoten op en plaats de ringen op een tweede ovenplaat. Bak de
zalm
ca 5 minuten onder de hete gril en schuif er de tweede ovenplaat met
de
bloemkool onder.
Verwarm ondertussen de rest van de olijfolie met de balsamico azijn.
Kruid met peper en zout.
Laat de pijnappelpitten lichtjes kleuren in een droge pan.
Leg de zalm in het midden van 4 warme borden. Ontvorm de
bloemkoolcilinders en schik ze naast de zalm. Klop de olijfolie nog
eens
goed op zodat de balsamico zich verdeelt en giet deze saus rond de
vis.
Verdeel er tenslotte de pijnappelpitten over. |