Boerenkip in rode wijn met zilveruitjes en spekjes

Ingrediënten voor 4 personen:

1 boerenkip van circa 1,5 kg
2 flessen rode wijn (mag eenvoudige wijn zijn)
3 blaadjes laurier
5 gekneusde peperkorrels
3 kleine uien (grof gesneden)
1 winterwortel (grof gesneden)
2 teentjes knoflook (gekneusd)
1 takje tijm
peper en zout
8 eetlepels zonnebloemolie
40 kleine zilveruitjes
125 gram ontbijtspek (in stukjes gesneden)
70 gram roomboter
10 takjes bladselderij (fijngehakt)

Bereiding:

de kip uit de pan en doe de grof gesneden groenten en kruiden erin.
Blus met de rode wijn. Voeg de kip toe en laat het mengsel circa 1,5 uur rustig sudderen. Haal dan de kip eruit.
Laat de saus indikken tot sausdikte in circa 20 minuten.
Zeef de saus en breng hem op smaak met peper en zout.
Roer de boter en de selderij door de saus.
Bak intussen de zilveruitjes en het spek samen in de koekenpan. Doe de kip al of niet ontdaan van het bot bij de saus,samen met de uitjes en het spek. Geef er gekookte aardappelen en gemengde salade bij.