Uien-kaaspizza

Ingrediënten voor 8-12 personen:

Dit bijzondere gerecht combineert een kruidig brooddeeg met een topping van uien, tomaten, kaas en pepertjes - met een romige saus erover.
Voor de bodem:
500 g volkorenbloem
1 zakje gedroogde gist
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel zeezout
1 theelepel gemalen karwijzaad
2 eieren
1,75 dl lauwe melk
70 g boter, gesmolten en afgekoeld
Voor de topping:
200 g uien
25 g boter
400 g vleestomaten
4 verse Spaanse pepers
400 g emmentaler
Voor de saus:
200 g zure room
2 dl slagroom
3 eieren
3 eetlepels volkoren bloem
1 theelepel zeezout, versgemalen zwarte peper, naar smaak versgeraspte nootmuskaat, naar smaak 2-3 eetlepels karwijzaad

Bereiding:

Zeef de bloem in een grote kom en meng de gist, de koriander, het zout, het gemalen karwijzaad, de eieren, melk en boter erdoor. Kneed er een soepel deeg van en laat dat op een warme plaats rijzen tot een dubbele hoeveelheid. Kneed het deeg opnieuw en rol het uit op een ingevette bakplaat.
Hak voor de topping de uien fijn. Smelt de boter in een pan en fruit daarin de uien. Laat ze daarna afkoelen.
Snijd de tomaten en zet ze apart. Verwijder het zaad uit de pepertjes en snijd ze in ringetjes. Rasp de kaas. Verdeel alle topping ingrediënten over de pizzabodem.
Voor de saus mixt u de zure room, slagroom, eieren, bloem, zout, peper en nootmuskaat in de keukenmachine. Schenk de saus over de topping en bestrooi de pizza met karwijzaad.
Doe de bakplaat in een koude oven en bak de pizza ongeveer 50 minuten op 200
°C/gasstand 6.
Serveer de pizza direct.
Serveersuggestie:
Een verse salade en warme ciabatta smaken hier heerlijk bij.
Variaties:
Gebruik prei in plaats van uien.
Vervang de emmentaler door gruyère of cheddar.

Voor straks eet lekker !