Verwarm de oven voor op
200ºC.
Doe het gehakt, de beschuit, het ei, het zout en de kruiden in een
kom en
kneed er een stevige massa van.
Kneed er vervolgens de ham- en kaasblokjes door en maak er een
langwerpig
broodje van.
Leg de plakjes katenspek dakpansgewijs naast elkaar, zodat er als
het ware
één grote plak ontstaat.
Leg daarop het gehaktbroodje en vouw het katenspek eromheen. Het is
de
bedoeling, dat u helemaal geen gehakt meer ziet.
Leg het gehaktbroodje op een bakplaat, verdeel de geraspte kaas
erover en bak
het broodje 35 minuten.
U kunt er warm plakken van snijden en serveren met bijvoorbeeld
gebakken
aardappelen en een frisse salade met lichtzure dressing.
Tip: In plaats van het 'grote' broodje voor 4 personen kunt u van
het mengsel
ook 4 kleine broodjes maken. Of zelfs 16 zeer originele
borrelhapjes.
Laat in dat geval het omwikkelen met katenspek achterwege.
De baktijd is natuurlijk korter, namelijk 20 minuten.
Of zet ze zolang onder de grill tot de kaas gaat kleuren. |