Kalfsvlees gestoofd

Ingrediënten voor 4 personen:

8 kalfs stooflapjes van 125 gram (voor 8 pers. dus)
2 tenen knoflook 50 gram
zongedroogde tomaat, Tomaat: Vruchtgroente van een van oorsprong tropische plant uit Zuid Amerika. Tegenwoordig worden er vele soorten gekweekt, zoals de vleestomaat, het cherrytomaatje en het kleine gele peertomaatje.
30 gram funghi porcini of cepes
Room

Bereiding:

Week tomaat en paddenstoelen 30 min. in warm water. Pel knoflook en snij fijn. Kneep de geweekte paddenstoelen en tomaat uit, maar bewaar het week vocht. Snij vervolgens in grove stukken. Verhit olie in de pan zodat de bodem net bedekt is. Braad het vlees in kleine porties. Vlees in de stoofpan doen. Knoflook in de olie bakken, week vocht toevoegen en een flinke scheut marsala. Marsala: Een versterkte, Italiaanse wijn van het eiland Sicilie of rode wijn. Een paar minuten hard koken om alcohol te verdampen. Alles bij het vlees doen. Giet zoveel room erbij dat het vlees voor de helft ongeveer bedekt is. Voeg gemalen peper, tomaat en paddenstoel erdoor. Doorroeren. Op zacht vuur (onder af en toe roeren) gaar laten stoven. Stoven: Het onder gesloten deksel garen van voedsel. . Eventueel nog wat room toevoegen. Indien nodig saus zonder deksel latten indikken. Serveren met een pasta en in olijfolie met knoflook gesauteerde sperziebonen.
Of serveer er krieltjes met slaSla: Benaming voor kropsla, eikenbladsla, rode sla, ijsbergsla, Romeinse sla, molsla enzovoort bij.

 

Bron: www.pims-pages.com