Kipsaté met peultjes, taugé en *seroendeng

Ingrediënten voor 4 personen:

250 g eiermie
350 g kipfilet
3 lente-uitjes
2 eetl. olie
250 g peultjes
1 pot Knorr Chicken Tonight Saté
150 g taugé
3 eetl. seroendeng

Bereiding:

Snijd de kipfilet in repen. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit de olie in een wok en bak hierin de kip in 3 minuten rondom bruin. Roerbak dan de lente-ui en de peultjes zo'n 2 minuten mee. Voeg nu de saus toe en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de laatste minuut de taugé toe en warm goed door. Bestrooi het gerecht met de seroendeng en serveer met de mie. *Seroendeng is een mengsel van geschaafde kokos, pinda's, gebakken uien en specerijen (onder andere koriander, trassi, komijn). In de Indonesische keuken wordt seroendeng gebruikt om over rijst te strooien en zo de smaak en textuur van het gerecht te verrijken.
Seroendeng zelf maken zie Recept.

 

Bron: www.knorr.nl