Paprikasoep met bruine bonen

Ingrediënten voor 4 personen:

2 rode paprika's
50 g boter
2 uien
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree
2 theelepels paprikapoeder
40 g bloem
3 vleesbouillontabletten
1 blik bruine bonen
250 g gerookt mager spek
2 eetlepels peterselie

Bereiding:

Snijd de paprika's in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het
vruchtvlees in blokjes.
Snipper de uien.
Plet de teentjes knoflook met de zijkant van een mes en snipper ze.
Hak de peterselie fijn.
Doe de spekreepjes in een hete, droge koekenpan, laat ze bakken tot ze
knapperig zijn en laat ze uitlekken.
Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui tot ze begint te kleuren.
Voeg de knoflook, paprika en tomatenpuree toe en roer alles goed door
elkaar.
Strooi daarna het paprikapoeder en de bloem erbij en laat dit onder
voortdurend roeren op laag vuur 2 minuten bakken.
Schenk er 1½ liter koud water bij en blijf roeren tot een licht gebonden soep ontstaat.
Laat alles nog 8 minuten koken.
Schenk de soep door een fijne zeef (passe-vite) in een andere pan en wrijf
de vaste bestanddelen door de zeef.
Breng de soep opnieuw aan de kook.
Voeg de bonen en de bouillontabletten toe en houd de soep tegen de kook
aan.
Roer vlak voor het opdienen de spek en peterselie door de soep.
Geef er kleine bruine broodbolletjes bij.