Verwarm de oven voor op
200ºC.
Snijd 1 ui en 2 wortelen klein en bak ze samen met 500 g mager
rundergehakt tot ze licht kleuren.
Voeg 3 dl runderbouillon (van blokje), 1-2 eetl. worcestersaus en
een laurierblaadje of bouquet garni toe. Laat dit 15 min. zachtjes
pruttelen.
Snijd intussen 600 g nieuwe aardappelen in schijfjes, kook ze 8 min.
voor en giet ze af.
Verwijder het laurierblaadje of bouquet garni, roer 420 g witte
bonen in tomatensaus (blik) door het gehaktmengsel en laat dit
doorwarmen.
Schep de helft van het bonenmengsel in een ovenschaal en verdeel de
aardappelschijfjes hierover. Breng hierop de rest van het
bonenmengsel en de resterende aardappelschijfjes aan. Strooi er 50 g
geraspte belegen kaas (bijvoorbeeld Cheddar) over.
Zet de ovenschaal 20 min. in de oven tot hij door en door heet is en
het kaaslaagje goudbruin kleurt. |