Als u nog nooit
peulvruchten in de wok hebt bereid, is dit een ideaal gerecht om dat
te proberen. Twee soorten bonen uit blik worden gecombineerd met
verse sperziebonen. Reepjes ham, uien en een romige mosterdsaus met
een vleugje citroen zorgen voor meer smaak. Met pasta vormt dit een
geweldige eenpansmaaltijd.
250 g korte macaroni
175 g fijne sperziebonen, gehalveerd
2 tl olijfolie, extra vergine
15 g ongezouten boter
1 bosje grote lente-uitjes, circa 300 g in totaal, in plakjes
gesneden
2 el crème fraîche
2 tl grove mosterd
geraspte schil van 1 citroen
225 g dikke plakken gekookte ham of gerookt varkensvlees, zonder vet
en in fijne reepjes gesneden
1 blik rode kidneybonen, circa 400 g, uitgelekt en afgespoeld
1 blik cannellinibonen, circa 400 g, uitgelekt en afgespoeld
peper en zout
3 el fijngehakte peterselie |
Kook de macaroni in een
grote pan met kokend water gedurende 10-12 minuten tot hij beetgaar
(al dente) is, of volg de instructies op de verpakking. Voeg de
sperziebonen gedurende de laatste 3 minuten van de kooktijd toe.
Laat goed uitlekken.
Terwijl de pasta kookt, verhit u de olie en de boter in een grote
braadpan met antiaanbaklaag of wok tot de boter sist. Voeg de
lente-uitjes toe en laat 3-4 minuten op een middelhoog vuur bakken
tot ze zacht zijn. Roer de uitjes regelmatig door.
Meng de crème fraîche, de mosterd en de citroenschil en voeg het
mengsel toe aan de pan of de wok. Voeg ook de ham of het
varkensvlees en de kidney- en cannellinibonen uit blik toe. Laat 2-3
minuten zachtjes bakken tot alles kokendheet is.
Breng op smaak met peper en zout naar wens. Voeg de macaroni en de
sperziebonen toe en roer. Bestrooi met de peterselie en serveer. |