| 
			 500 g grof gesneden 
			hacheevlees, 300 g rijst, 4 uien, 100 g reepjes mager spek, 50 g 
			boter, zout, versgemalen zwarte peper, 2 volle eetl. bloem, 1 
			vleesbouillontablet, 2 eetl. azijn, 1 theel. suiker, 2 
			laurierblaadjes, 4 kruidnagels, ½ l warm water  | 
		
		
			| 
			 De uien pellen en grof 
			snipperen. In braadpan boter verhitten en vlees al omscheppend 
			bakken. Ui na ca. 2 min. meebakken. Vlees bestrooien met zout, peper 
			en bloem en omscheppen. Bouillontablet en ½ l warm water toevoegen, 
			zodat vlees net onderstaat. Azijn, suiker, laurierblaadjes en 
			kruidnagels toevoegen. Aan de kook brengen en vlees met deksel 
			schuin op de pan op zacht vuur in ca. 3 uur gaar stoven. Jus proeven 
			en eventueel op smaak brengen met zout en peper. Voor het opdienen 
			de laurierblaadjes verwijderen. Ondertussen de rijst met wat zout 
			gaar koken, afgieten, en met de deksel op de pan 15 min. laten 
			staan. Ondertussen in een klein koekenpannetje de spekjes lekker 
			bruin bakken, en bij de hachee doen. De rijst in het midden op de 
			borden doen, en daar omheen de hachee scheppen. Komkommersalade á la 
			Ed
	
	  
			is er lekker bij. (zie recept ). 
			    |