Kalfsentrecote met mediterrane salsa

Ingrediënten voor 4 personen:

Kalfsentrecôte 4 stuks
20 stuks groene olijven zonder pit
1 bakje kleine champignons, in plakjes gesneden
½ potje zongedroogde tomaatjes in olie, in reepjes gesneden
2 kleine rode uien, in ringen gesneden
1 paprika, in reepjes gesneden
verse Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano)
zout en versgemalen peper

Bereiding:

Neem de kalfsentrecotes ruimschoots voor bereiding uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Verwarm een deel van de boter en olijfolie in een pan met een antiaanbaklaag.
Naar behoefte even de kalfsentrecotes voor het bakken bestrooien met peper. Niet zouten, zout ontrekt vocht uit het vlees. Indien u wel wilt zouten, doe dit dan na bereiding.
Bak de kalfsentrecotes op middelmatig vuur rondom bruin van buiten en rosé van binnen in ongeveer 6-8 minuten (afhankelijk van de dikte). Haal de kalfsentrecotes uit de pan en houd ze warm. Roerbak in de pan de champignons, zongedroogde tomaatjes, de rode uiringen en de paprikareepjes en de verse Italiaanse kruiden. Verdeel de kalfsentrecotes over vier voorverwarmde borden en verdeel de mediterrane salsa.
Lekker met geroosterd suikerbrood en een salade.