Kalfsentrecôte 4
stuks
20 stuks groene olijven zonder pit
1 bakje kleine champignons, in plakjes gesneden
½ potje zongedroogde tomaatjes in olie, in reepjes gesneden
2 kleine rode uien, in ringen gesneden
1 paprika, in reepjes gesneden
verse Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano)
zout en versgemalen peper |
Neem de
kalfsentrecotes ruimschoots voor bereiding uit de koelkast zodat ze
op kamertemperatuur kunnen komen. Verwarm een deel van de boter en
olijfolie in een pan met een antiaanbaklaag.
Naar behoefte even de kalfsentrecotes voor het bakken bestrooien met
peper. Niet zouten, zout ontrekt vocht uit het vlees. Indien u wel
wilt zouten, doe dit dan na bereiding.
Bak de kalfsentrecotes op middelmatig vuur rondom bruin van buiten
en rosé van binnen in ongeveer 6-8 minuten (afhankelijk van de
dikte). Haal de kalfsentrecotes uit de pan en houd ze warm. Roerbak
in de pan de champignons, zongedroogde tomaatjes, de rode uiringen
en de paprikareepjes en de verse Italiaanse kruiden. Verdeel de
kalfsentrecotes over vier voorverwarmde borden en verdeel de
mediterrane salsa.
Lekker met geroosterd suikerbrood en een salade. |