Bereid de
Finesse Champignon-Baconsaus volgens voorschrift en laat de saus een
beetje afkoelen.
Snijd de ui, knoflook en champignons. Bak de spekjes in 1 lepel olie
lichtbruin, neem ze uit de pan en roerbak ui, knoflook en
champignons in het spekjesvet.
Verwarm de oven voor op 220ºC. Bekleed een ingevette springvorm met
croissantdeeg, plak de naden goed vast met water. Natuurlijk kan je
ook gewoon bladerdeeg gebruiken.
Klop de eieren los, roer de saus, de spekjes en het
champignonmengsel erdoor.
Schenk de saus in de taartbodem. Strijk wat saus over de deegrand.
Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 40
minuten gaar.
Eet de taart warm als hoofdgerecht met een salade.
Sixties: Strooi geraspte belegen kaas over de taart.
Hippie: Vervang spekjes door hamblokjes, salamireepjes of blokjes
chorizoworst.
High: Gebruik gemengde paddenstoelen.
Omschrijving: Champignontaart, hoofdgerecht voor 3-4 personen,
borrelhap voor 12 stuks.
|