Paddo pie

Ingrediënten voor 3-4 personen:

1 zakje Knorr Finesse Champignon-Baconsaus
1 ui
1 teentje knoflook
250 g champignons
100 g magere spekblokjes
1 blik croissantdeeg
4 eieren

Bereiding:

Bereid de Finesse Champignon-Baconsaus volgens voorschrift en laat de saus een beetje afkoelen.
Snijd de ui, knoflook en champignons. Bak de spekjes in 1 lepel olie
lichtbruin, neem ze uit de pan en roerbak ui, knoflook en champignons in het spekjesvet.
Verwarm de oven voor op 220ºC. Bekleed een ingevette springvorm met
croissantdeeg, plak de naden goed vast met water. Natuurlijk kan je ook gewoon bladerdeeg gebruiken.
Klop de eieren los, roer de saus, de spekjes en het champignonmengsel erdoor.
Schenk de saus in de taartbodem. Strijk wat saus over de deegrand.
Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar.
Eet de taart warm als hoofdgerecht met een salade.
Sixties: Strooi geraspte belegen kaas over de taart.
Hippie: Vervang spekjes door hamblokjes, salamireepjes of blokjes chorizoworst.
High: Gebruik gemengde paddenstoelen.
Omschrijving: Champignontaart, hoofdgerecht voor 3-4 personen, borrelhap voor 12 stuks.

Voor straks eet lekker !

 

 

Bron: De recepten van de KNORR kookflop, verse 2.0.