750 gram speklapjes
1 eetlepel arachideolie
2 theelepels knoflook, fijngehakt
60 ml droge sherry
1 eetlepel chilibonenpasta of sambal oelek
5 dl water
2 theelepels hoisinsaus
3 theelepels suiker
1 eetlepel sojasaus, bij voorkeur donkere
Bereiding:
Zet het vlees onder water
in een grote pan en breng het aan de kook. Laat het 5 minuten
sudderen en giet het af.
Doe de overige ingrediënten en de speklapjes in een wok of pan met
dikke bodem. Laat het geheel 45 minuten afgedekt sudderen. Giet af
en bewaar 2½ dl vocht. Verhit een wok of koekenpan met dikke bodem
en bak de speklapjes bruin.
Voeg de achtergehouden 2½ dl kookvocht toe en verwarm op matig vuur
tot de saus glazig is.
Snijd de speklapjes in stukken van 3 cm, giet de saus erover en
serveer.