400 gram ossenhaas
2 el lichte sojasaus
2 el vissaus
3 el olie
4 korianderwortels, fijngehakt
15 g verse korianderblaadjes en -steeltjes
2 tl zwarte peperkorrels, gekneusd
2 tenen knoflook, geperst
1 el bruine basterdsuiker
1 1/4 dl water
1 prei, in ringen
20 grote spinaziebladeren, zonder steeltjes
60 ml limoensap |
Snijd het vlees in
plakken van 2½ cm dik.
Meng sojasaus, vissaus, 1 el olie, koriander, peperkorrels, knoflook
en suiker in de keukenmachine tot een glad mengsel. Giet de marinade
over het vlees. Zet het vlees met de marinade afgedekt minimaal 2
uur of een nacht in de koelkast.
Haal het vlees uit de marinade en laat het uitlekken. Verhit 1 el
olie in een wok of grote koekenpan. Bak het vlees snel bruin. Voeg
marinade en water toe, zet het vuur laag en laat het vlees 8 min.
sudderen. Haal het vlees uit de wok en houd het warm. Laat de saus
nog 10 min. pruttelen en neem hem uit de wok.
Verhit de rest van de olie in de wok of pan. Roerbak de prei 2
minuten op matig vuur. Voeg de spinazie toe en roerbak deze 30 sec.
Leg de spinazie en prei op een schaal. Schep het vlees erbovenop,
schenk de saus erover en besprenkel het geheel met limoensap.
Garneer maar keuze met ringetjes chilipeper. |