Hachee met rode kool

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g borstlappen
500 g gepelde en in ringen gesneden uien
500 g rode kool (fijngesneden)
60 g boter
6 kruidnagels
3 laurierblaadjes
2 el azijn
6 g suiker
50 g plakjes katenspek
Peper
Zout
Evt. bindmiddel (maïzena)
Jus (*)

Bereiding:

De borstlappen in kleine stukjes snijden en kruiden met peper en zout.
Boter smelten in een grote pan.
Als de boter bruin is de stukjes borstlap bruinbakken.
Wanneer de stukjes vlees bruin zijn de uien toevoegen.
Als de uien glazig beginnen te worden er zoveel jus bijvoegen dat alles net onder staat.
De azijn en de suiker er bij doen en goed doorroeren.
De kruidnagels en laurierblad er bij doen.
Met het deksel op de pan 2 1/2 uur zachtjes laten pruttelen.
Verwijder de kruidnagels en laurier.
Snij de katenspek fijn en voeg die toe en laat het geheel nog een half uur pruttelen.
Voeg de rode kool toe.
Is de kool gaar dan eventueel het geheel nog binden met bindmiddel (pas op dat het niet gaat klonteren!).
Dit gerecht kan met b.v. gekookte aardappels of aardappelpuree worden gegeten.
Voor een wat pittiger geheel kunt u voordat u het vlees bakt eerst wat sambal in de boter bakken en daar dan het vlees bijdoen en/of aan het einde wat tabasco.
(*) Heeft u geen jus dan kan het evt. met instant jus. De smaak is dan wel anders dan als u echte vleesjus gebruikt.