Laat de kleefrijst
minstens 2 uur weken in heet water. Snijd de kipfilet zeer fijn. Was
de koriander en bieslook, dep ze droog en hak ze fijn. Maak het
fijngesneden vlees en de koriander en bieslook aan met de
eierdooier, maïzena, vissaus, suiker en peper.
Laat de rijst goed uitlekken in een zeef. Spreid de rijst uit op een
groot bord. Schep telkens 1 theelepel van het kipmengsel op e rijst,
en vorm er met vochtige handen een balletjes van 2 cm doorsnee van.
Het kipmengsel moet goed door de rijst omgeven zijn.
Breng het water aan de kook in een pan waarin een stoommand past.
Bekleed de stoomwand met aluminiumfolie en bestrijk dit met olie.
Prik het folie op enkele plaatsen in. Schik de balletjes met 1 cm
tussenruimte in de stoompan. Plaats de stoommand boven de pan en
stoom de balletjes afgedekt circa 5 minuten boven een hoog vuur.
Draai het vuur lager en stoom de balletjes nog circa 15 minuten.
Bereid ondertussen het garnituur. Maak alle groenten schoon en snijd
ze in staafjes. Schik de balletjes wanneer ze gaar zijn op een
schaal en garneer ze met de groentestaafjes. Geef er de zoetzure
saus bij.
Tip:
U krijgt een nog beter resultaat als u de rijst een nacht laat
weken. Hoe meer vocht de korrels opnemen, hoe zachter ze worden. |