1 kg hamlappen
500 gram speklappen, of neem alleen hamlappen
1 theelepel zout
1 theelepel zwart peper
4 eetlepels plantaardige olie
1 grote ui
2 theelepels uitgeperste knoflook
2 theelepels vers gehakte gember
1 theelepel sambal oelek, of meer naar smaak
1½ dl ketjap manis
2½ dl dunne santen |
Snijd de hamlappen in
blokjes van 2 cm en de speklappen in reepjes van 1½ cm. Maak de olie
zeer heet in een grote braadpan en bak het vlees in porties aan alle
kanten aan; als de pan te vol is, zal het vlees stoven in plaats van
bruin worden. Schep het vlees op een bord.
Pel de ui en hak hem fijn. Bak de ui met de knoflook en gember in
dezelfde pan goudgeel en bak dan de sambal even mee.
Voeg het vlees met de rest weer toe.
Breng aan de kook en laat daarna op heel laag vuur zachtjes ongeveer
1½ uur afgesloten stoven, tot het vlees helemaal gaar is.
Voeg eventueel wat santen toe.
Schep het teveel aan vet van de saus en serveer meteen.
|